Szavazás

Egyetért Ön azzal, hogy Érsek Zsolt polgármester határozottan kiáll a kórház felújítása mellett és azt kéri Hatvan város lakosságától, hogy szavazzon IGENNEL a kórház jövőjére a helyi népszavazáson október 3-án?

A szavazás lezárult, a szavazók 93 százaléka igen, 7 százaléka nem támogatta a kórház felújítását.

Köszönjük szavazataikat!

Újratemetés

2010.09.29. 20:02 :: admin60

Hatvan, 2010. szeptember 29. – A mai napon állami protokoll szerint helyezték végső nyugalomba az autóbusz-pályaudvar építése során megtalált 1849. évi tavaszi hadjárat hatvani csatájában elhunyt honvédek földi maradványait az Óhatvani Köztemetőben.

Hatvan Város Önkormányzata a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeummal együtt működve szervezte meg a hősi halottak újratemetését, akik mától méltó körülmények között, a 15/a parcellában kialakított emlékhelyen nyugszanak.

Az eseményen Érsek Zsolt, városunk polgármesterének köszöntőjét követően Horváth Lajos, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum Katonai Emlékhely – és Hadisírgondozó Igazgatóság igazgatója mondott búcsúztatót. Őket követően a történelmi egyházak képviseletében Rácz István -a Katonai Tábori Püspökség hadnagya-, és Mészáros László - a Protestáns Tábori Püspökség alezredese- celebrálta a temetési szertartást.

Az újratemetésen a HM TD 32. Budapest Díszzászlóalj Központi Zenekara, Hatvan város zászlóőrei, valamint hagyományőrző egyesületek emelték a megemlékezés színvonalát.

komment

süti beállítások módosítása