Szavazás

Egyetért Ön azzal, hogy Érsek Zsolt polgármester határozottan kiáll a kórház felújítása mellett és azt kéri Hatvan város lakosságától, hogy szavazzon IGENNEL a kórház jövőjére a helyi népszavazáson október 3-án?

A szavazás lezárult, a szavazók 93 százaléka igen, 7 százaléka nem támogatta a kórház felújítását.

Köszönjük szavazataikat!

Érsek szerint kampányblöff a fideszesek feljelentése

2010.09.27. 13:37 :: admin60

Érsek Zsolt hatvani polgármester szerint nem a kórházért aggódók, hanem felelőtlen emberek kampányblöffje az a feljelentés, amit a hatvani Fidesz tett a kórházprivatizáció ügyében.

 
 
A jobboldali párt helyi képviselői szerdán közölték: az Országos Rendőr-főkapitánysághoz fordultak különösen nagy értékre elkövetett hűtlen kezelés bűntény miatt, mivel úgy ítélik meg: a magánosítással 300 millió, de lehet, hogy milliárdos nagyságrendű veszteség érte a várost.
 
Érsek a tegnapi gyors reagálás után dokumentumot juttatott el portálunknak, amelyben az áll: a Közbeszerzési Döntőbizottság valóban megbüntette 30 millió forintra a várost a közbeszerzési eljárás elmaradásáért (ezt később 20 millióra mérsékelte), ám a többszöri fellebbezés után a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen kimondta: a jogügyletet szolgáltatási koncessziónak kellett volna tekinteni, le kellett volna folytatni a közbeszerzési eljárást, ám aggálymentesen megállapította, hogy az önkormányzat nem járt el rosszhiszeműen.
 
A Fidesz hűtlen kezelésre vonatkozó állításával szemben Érsek Zsolt ismertette azon álláspontját, amely szerint a HospInvest Zrt. és annak leányvállalata nem kapott önkormányzati tulajdont, csak használati jog alapítására került sor, amely a szerződés felmondásának hatálybalépésével, 2009. július 31-én megszűnt. A helyhatóság a felszámolás alatt álló HospInvesttel szemben bejelentette mindazon követeléseit, amelyeket a korábbi szerződés alapján támasztott – tette hozzá a polgármester.
 
 
( Forrás: HEOL.hu – 2010. szeptember 22. 19:26 )

 

komment

süti beállítások módosítása