Szavazás

Egyetért Ön azzal, hogy Érsek Zsolt polgármester határozottan kiáll a kórház felújítása mellett és azt kéri Hatvan város lakosságától, hogy szavazzon IGENNEL a kórház jövőjére a helyi népszavazáson október 3-án?

A szavazás lezárult, a szavazók 93 százaléka igen, 7 százaléka nem támogatta a kórház felújítását.

Köszönjük szavazataikat!

Egy temetés margójára

2010.09.29. 20:07 :: admin60

Az előző cikkünkben röviden beszámoltunk a hősi halált halt honvédek újratemetéséről. Mint bizonyára mindenki tudja, több hónapos folyamat volt, mire a buszpályaudvar építésekor fellelt katonák maradványai végső nyughelyükre kerülhettek. Ennek érdekében sokan és sokat dolgoztak. A HANEM Egyesület évek óta karbantartotta az emlékmű előző helyének környékét, tárgyalt az önkormányzattal, és végig figyelemmel kísérte a temetésig zajló folyamatot. A Polgármesteri Hivatal köztisztviselői hónapokon keresztül tartottak kapcsolatot az illetékes hatóságokkal, intézték a szükséges engedélyeket, a Hatvani Városgazdálkodási Nonprofit Közhasznú Zrt. Temetőüzemeltetési divíziója pedig méltó körülményeket teremtett az újratemetéshez. A képviselőtestület döntő többsége minden mozzanatában támogatta ezt a folyamatot, és ha döntést kellett hozni, mindig pozitívan álltak az ügy mellé. A mai nappal mindezek új értelmet nyertek.

 
A Fidesz polgármester jelöltjének vezetésével, néhány perccel a temetés megkezdése előtt hangos jókedvvel, nevetgélve megérkeztek a Fidesz képviselőjelöltjei. Rögtön igyekeztek elfoglalni a rendezvény VIP vendégeinek fenntartott helyet. Legnagyobb megdöbbenést mégis az váltotta ki, hogy a Honvédelmi Minisztérium képviseletében résztvevő személy beszédében méltatta Sz. Zsoltot, a térség országgyűlési képviselőjét, hogy milyen sokat tett azért, hogy ez a mai újratemetés megtörténhessen, a többiek a „futottak még” kategóriába kerültek. Na, ez aztán a jelenlevők többségénél „kiverte a biztosítékot”. Köztudott volt Sz. Zsoltról, hogy szeptember 29-ét, az újratemetés dátumát - miután ez a rendszerváltás előtt a Magyar Néphadsereg napja volt – kommunista ünnepnek nevezte, megfeledkezve vagy esetlegesen nem tudva arról a tényről, hogy ez a pákozdi diadal napja. A Fidesz polgármester jelöltje nem szavazta meg még az újratemetés költségeit sem, és teljesen más dátumot javasolt a mai helyett. Amennyiben az nagy munka, hogy nem akadályozta meg a több hónapja tartó egyeztető munka végeredményét – nevezetesen azt, hogy a Honvédelmi Minisztérium közreműködjön az újratemetésben – akkor tényleg köszönet érte. Minden ellenkező esetben hihetetlen nagy pofátlanságra és arroganciára vall, hogy más munkáját sajátjaként próbálja feltüntetni.
 
Hatvan nála jobb polgármestert érdemel!
 
Már tényleg csak apró megjegyzés az, hogy az újratemetésre nevetgélve érkező Fidesz-es önkormányzati képviselőknek nem jutott eszébe, hogy egy koszorút helyezzenek el a hősi halottak sírjánál. Ennyire fontos volt a Fidesznek a honvédek újratemetése…

A hősi halált halt honvédok síremléke, melyre „nem jutott” fideszes koszorú.

 

komment

süti beállítások módosítása