Szavazás

Egyetért Ön azzal, hogy Érsek Zsolt polgármester határozottan kiáll a kórház felújítása mellett és azt kéri Hatvan város lakosságától, hogy szavazzon IGENNEL a kórház jövőjére a helyi népszavazáson október 3-án?

A szavazás lezárult, a szavazók 93 százaléka igen, 7 százaléka nem támogatta a kórház felújítását.

Köszönjük szavazataikat!

Melyik szervezetek támogatják igazából a Fideszt Hatvanban?

2010.09.21. 09:06 :: admin60

A Fidesz egyik szórólapján - melyben szokás szerint mindent megígérnek mindenkinek – a sajátjukon kívül kilenc szervezet logóját találjuk.

 
Hogy létezik-e Kisgazda Polgári Egyesület Hatvanba, vagy a MAGOSZ, esetleg a Magyar Vállalkozók és Munkaadók Pártja, és kik a tagjai már egy olyan téma, mely egy komoly kvízműsorban főnyeremény környéki kérdés lehetne. A Nemzeti Fórumról is már csak a napi politikában igen jártasoknak jut eszébe Lezsák Sándor neve, és az MDF. Már az MDF-ből kizárt néhány képviselő is a Fideszben kereste boldogulását 2004 után. A Fidelitas helyi vezetőjének és a Fidesz polgármester jelöltjének kapcsolatára jellemző, hogy O. Sándor nem indulhatott önkormányzati képviselő jelöltként, a hírek szerint belső ellentétek miatt.
 
         A maradék három logó története innen válik érdekessé. Bizonyára feltűnt, hogy Hatvanban nem Fidesz-KDNP közös jelöltek indulnak, hanem csak a Fidesz jelöltjei. Sokakban felmerült a kérdés, hogy miért? Mi nem fogadtunk magánnyomozót azért, hogy valamilyen információhoz jussunk politikai ellenfelünkről, így próbáltunk elfogadható magyarázatot találni, miszerint a hatvani KDNP-sek nem adták nevüket a Fidesz polgármester és képviselő jelöltjeihez. Megértjük…….
 
         A maradék szervezetek közül az egyik civil szervezet megítélésünk szerint már csak nevében létezik. Egy kis közvélemény kutatás során 14 megkérdezett közül egy tudott az Összefogás Hatvanért Egyesülethez tartozó nevet említeni és nevetve találgatták, hogy politikai, vagy egyéni érdekérvényesítő szövetség jött-e létre.
 
Az utolsó két logó viszont elválaszthatatlan egymástól. Úgy hírlik, hogy a Hátrányos Helyzetűek Érdekvédelmi Egyesülete mögött fő támogatóként a Fidesz polgármester jelöltje áll (tiszta véletlen, hogy a választások előtt jött létre…). Az Egyesület Elnöknőjének férje a városban közismert építési vállalkozó, aki a Lungo Drom színeiben próbálja megszerezni a 27 (!) cigány kisebbségi önkormányzati jelölt közül a képviselőséget, esetleg az elnöki tisztséget. Bizonyára az elnöknő férje anyagilag is segíti ezt a munkát, hiszen vélhetőleg közös a cél. Az eldöntendő kérdés az, mi a fontosabb: a hatvani rászorulók megsegítése, vagy a politikai elitbe való bekerülés. A Hatvan TV műsorában lehetett látni, hogy az Elnök Asszony a Fidesz polgármester jelöltjének szekerét tolja, férje pedig a Lungo Drom-nak kampányolt. Úgy tűnik, hogy ez az a szervezet, mely meg tud szólítani jelentősebb számú támogatót.
 
Kedves Olvasó! Vonja le mindenki saját magának a következtetést, hogy ki az igazi szövetségese a Fidesz polgármester jelöltjének Hatvanban!

 

komment

süti beállítások módosítása