Szavazás

Egyetért Ön azzal, hogy Érsek Zsolt polgármester határozottan kiáll a kórház felújítása mellett és azt kéri Hatvan város lakosságától, hogy szavazzon IGENNEL a kórház jövőjére a helyi népszavazáson október 3-án?

A szavazás lezárult, a szavazók 93 százaléka igen, 7 százaléka nem támogatta a kórház felújítását.

Köszönjük szavazataikat!

Nyilatkozat

2010.09.28. 13:16 :: admin60

Közös nyilatkozat a hatvani kórházért


A kórház fejlesztése ügyében kiírt 2010. október 3-i helyi népszavazás, sorsdöntő
a hatvani egészségügyi ellátás jövője szempontjából. Mindannyian tudjuk, hogy
a hatvani kórház nemcsak épülete állaga, hanem felszereltsége, műtői színvonala,
gyógyító berendezéseinek leromlott állapota miatt is felújításra szorul. Erre a hazai egészségügy pénzügyi helyzete miatt nem tud áldozni, ugyanakkor az Európai Unió egészségfejlesztési elvei sem teszik lehetővé a Hatvan méretű kórházak uniós pályázati pénzből való korszerűsítését, fejlesztését.
 

A hatvani kórház épületegyüttesének rossz állaga miatt a biztonságos működés
fenntartásához szükséges munkák egyre gyakoribbak, egyre több pénzt igényelnek.
Amennyiben a tendencia folytatódik, néhány éven belül nemcsak csődbe kerül a hatvani kórházat üzemeltető önkormányzati cég, hanem finanszírozhatatlanná teszi Hatvan város önkormányzatának költségvetését is! Ez esetben néhány év múlva nem jut pénz városfejlesztésre, de még az iskolák, óvodák, a városi intézmények működését sem fogja tudni az önkormányzat finanszírozni.
 

Városi életformánk egyik alapintézménye a hatvani kórház, megszűnése városunk
súlyos vesztesége lenne! Be kell látnunk, a hatvani kórház léte, csak nekünk, hatvaniaknak fontos! A hatvani kórház fejlesztését csak a tulajdonos hatvani
önkormányzattól várhatjuk el, külső segítségre nem számíthatunk! Cselekednünk
kell működőképességének megőrzése érdekében!
 

Ha Ön is így gondolja, kérjük, vegyen részt a kórház fejlesztése ügyében kiírt helyi népszavazáson és szavazzon igennel a kérdésre: „Egyetért-e Ön azzal, hogy Hatvan Város Önkormányzata a 2011. évben kétmilliárd forint összeghatárig kötvényt bocsásson ki a hatvani kórház épületegyüttes (Hatvan, Balassi Bálint út 16.) felújítására?”
A kötvénykibocsátás az önkormányzat költségvetését terheli, de a város megszokott színvonalas működését nem befolyásolja, nem gátja kitűzött fejlesztési céljaink megvalósításának. A megújult kórház, modern berendezéseinek köszönhetően egyrészt több beteget lesz képes ellátni, másrészt az energiatakarékos, gazdaságosabb üzemeltetéséből adódó megtakarítás fedezi a kötvények visszafizetésének költségeit.
 

Tisztelt Választópolgár! Ön szavazatával járulhat hozzá ahhoz, hogy városunknak
a jövőben is legyen kórháza, hogy mindannyian hatvaniak - gyermekeink, hozzátartozóink – itt helyben, egy korszerű egészségügyi intézményben gyógyulhassunk!
Kérjük, vegyen részt a helyi népszavazáson és szavazzon „Igen”-nel a kórház megmentésére, fejlesztésére. Szavazzon az Együtt Hatvanért Egyesület-
MSZP közös önkormányzati képviselő-jelöltjére az önkormányzati választáson, hogy a város képviselő-testületében támogathassa a kórház-beruházás megvalósítását.
 

Palik Józsefné
Együtt Hatvanért Egyesület
elnök
 

Érsek Zsolt
Együtt Hatvanért Egyesület-MSZP
polgármester-jelölt

komment

süti beállítások módosítása