Szavazás

Egyetért Ön azzal, hogy Érsek Zsolt polgármester határozottan kiáll a kórház felújítása mellett és azt kéri Hatvan város lakosságától, hogy szavazzon IGENNEL a kórház jövőjére a helyi népszavazáson október 3-án?

A szavazás lezárult, a szavazók 93 százaléka igen, 7 százaléka nem támogatta a kórház felújítását.

Köszönjük szavazataikat!

Agymosás, hazugságok, álszolidaritás… a Fidesz kampány részei

2010.09.20. 19:23 :: admin60

Agymosás, hazugságok, álszolidaritás… ezek a Fidesz kampány megszokott elemei. Folyamatosan olyanokat állítanak és közölnek tényként, ami a valósághoz véletlenül sem áll közel.

Többször tettük fel magunknak azt a kérdést, hogy ez azért van-e, mert szándékosan ferdítik el az általuk is jól ismert tényeket, vagy egyszerűen fogalmuk sincs az egészről, esetleg képességbeli problémáik vannak.
 
Nézzük a legutóbbit: hirtelen a Fidesz polgármester-jelöltjének és a velük szimpatizáló néhány embernek fontos lett az Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézet elnevezés. Azt gondolom minden hatvani számára fontos, de ahogy ez most került számukra előtérbe, az megdöbbentő.
 
Mint mindenki tudja, az Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet 2006. október 31.-én jogutód nélkül megszűnt (gyakorlatilag innentől kezdve a Kórház hivatalosan nem használhatja ezt a nevet).
 
2006. november 1-jétől a HospInvest Zrt. Kórház üzemeltetésre létrehozott gazdasági társaság, a Hatvani Kórház Egészségügyi Szolgáltató Kft. látta el az önkormányzati közfeladatba tartozó járó- és fekvőbeteg szakellátást, 2009. július 31-ig. A kórház üzemeltető társaságát eredetileg Albert Schweitzer Kórház Egészségügyi Szolgáltató Kft.-nek nevezte el, de a cégbíróság nem engedélyezte a kórházüzemeltető társaság részére az Albert Schweitzer név használatát. A cégbíróság a név használatát arra tekintettel nem hagyta jóvá, hogy az alapító nem rendelkezett a Magyar Tudományos Akadémia erre vonatkozó engedélyével, amelyet a cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és a végelszámolásról szóló 2006. évi V. törvény 4. § (5) bekezdése ír elő.
 
2009. augusztus 1-jétől a Hatvani Városgazdálkodási Nonprofit Közhasznú Zrt. látja el az önkormányzati közfeladatba tartozó járó- és fekvőbeteg szakellátást, a Zrt.-nél külön üzletágként működik a kórházüzemeltetés, mely az egészségügyi szolgáltatási divízió nevet viseli a képviselő-testület döntése alapján. Az egészségügyi szolgáltatási divízió nem önálló jogi személyiséggel rendelkező részlegként került létrehozásra, elnevezésében pedig a Zrt. szervezése során uralkodó, a tevékenységre utaló megjelölés érvényesült (ld. temetőüzemeltetési divízió, közterület-karbantartási divízió, műsorszolgáltatási divízió stb.).
 
A kórház üzemeltető üzletág pontos elnevezése a következő: Hatvani Városgazdálkodási Nonprofit Közhasznú Zrt. egészségügyi szolgáltatási divíziója.
 
Természetesen, amennyiben a Kórház önálló jogi személyként tud ismét működni, semmi akadálya annak, hogy ismét megkérje az Albert Schweitzer Kórház nevet. Ehhez azonban ez kell, hogy a felújítással stabilizálni tudjuk a kórház anyagi helyzetét, és ne a Fideszesek megyei szinten központosított kórház elképzelése váljon valóra, mert az a kórházunk elsorvasztásához vezetne.
 
Mi is ebből a tanulság? Közel négy évig nem jöttek rá, hogy a Kórháznak már más a hivatalos neve? Nem itt élnek köztünk? Esetleg tudták, csak most a kampányban kapták elő, hogy valamiféle álszolidaritás miatt mozgósítsák szavazóikat? Tudják-e azok, akik most a helyi Fideszre szavaznak, hogy ez milyen kihatással van a Kórházra?

 

komment

süti beállítások módosítása